Broholmer, født 2001,  Aflivet maj 2010.

En smuk hund har forladt os.

R.I.P.  Friksen...

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Stamtavle   -   Resultater   -   Foto galleri   -   Video galleri

 

Faisal (Flakari x Tifanny), vallak

Ox 1700 / født 1991/ død 2008

Stgmål 148 cm / skimmel

Stamme: seglawieh jedranieh of ibn sudan (Bint Helwa 1887)

Blodlinjer: Mix af spansk-egyptisk, russisk og crabbet

 

Skønneste hest man kan tænke sig. Rar som dagen er lang, men alligevel sjov at have med at gøre engang imellem. Faisal har jeg haft i snart 15 år. Han er dejlig, selvom han ikke er den typiske pussenusse-hest. Med en som ham, er man sikker på at få nogle sjove oplevelser med jævne mellemrum.

Efter 15 år kender man ham jo på godt og ondt. Ikke fordi der er noget ondt i ham overhovedet, men han vil gerne have tingene foregår efter hans hoved. Det er der kommet nogle sjove oplevelser ud af igennem tiden.

Er ved at lære ham spanske skridt og det går faktisk rigtig godt. Han har også lært at stå på stub, selvom han ikke har vist det største talent for det. Han kan neje. Han kan samle en kasket op på kommando. Det er mægtig sjovt for både hest og rytter at lave tricks i stedet for altid at ride. God mental udfordring for hesten og styrker helt sikkert kommunikationen mellem rytter og hest.

Faisal er jo en meget Faisal er en speciel hest. Han kommer næsten altid løbende når man kalder på ham. Han kan være ligeså rolig og nem at have med at gøre som en gammel rideskolehest. Men hvis der er noget der ikke passer ham, kommer hans lidt mere belastende side til udtryk. For eksempel kan det være at stå og lave piaffe på staldgangen. Han har en pige, der hedder Mia på 11 år, til at passe ham til dagligt og de nyder hinandens selskab.

 

Faisal blev næsten altid meget stresset til stævner og havde ofte svært ved at koncentrere sig om det han skulle uanset om, det var spring eller dressur. Derfor har vi ikke deltaget i så mange stævner gennem årene.

Nu er drengen jo efterhånden blevet en ældre herre med spat i begge bagben, så han skal bare holdes i gang. Ikke flere stævner til ham.

Rigtig gode gangarter med masser af elastik, fik guld af alle dommere til arabershow... Har dog tendens til taktfejl. Elsker at vise sin trav frem og tage en spurt. En araber der trådte godt over i skridten i sine unge dage. Men pga slidgigt kommer han ikke så godt ind under sig længere.

Faisal er desværre forladt os til fordel for de evige græsmarker.

Han vil blive dybt savnet...

___________________________________________________________

 

Stamtavle   -   Resultater   -   Foto galleri   -   Video galleri